Skip to Content
Banner

Varmista kuivaushuoneen ja kiinteistöpesulan toimivuus oikeaoppisella kartoitus- ja suunnittelutyöllä.

SIJOITTAMINEN

Pesukoneen sijoittamisessa tulee huomioida huollon tarvitsema tila koneen ympärillä. Suositeltava etäisyys takana olevaan seinään on 400 mm ja sivuille 50 mm. Etäisyyttä taakse voi pienentää mikäli koneen sivulta on mahdollista päästä koneen takaosaan, etäisyys seinään kuitenkin väh. 200 mm.

Kuivausrummun etäisyys takana olevaan seinään väh. 100 mm ja sivuille 50 mm.  Erillisellä kondenssilaitteella varustetuissa rummuissa on huomioitava käyttäjän esteetön pääsy kondenssilaitteelle.

Koneiden metallijalustat säädetään vaakasuoraksi molempiin suuntiin säätöjaloilla tai säätölevyillä.

 

KIINNITTÄMINEN

Pesukoneen jalusta on kiinnitettävä lattiaan ja normaalisti tämä tehdään kahdella kiinnityshaarukalla. Lattiaan on porattava reiät haarukoiden kiinnityspultteja varten. Haarukat asennetaan vastakkaisille säätöjaloille. Vaihtoehtoisesti jalusta voidaan kiinnittää lattiaan lisävarusteena saatavilla tarrakupeilla tai liimajalustalla. Tarrakupit soveltuvat pienempien mallien (mallit 7720/8940/9240 sekä 7110/7620/8120) kiinnittämiseen. Isommissa koneissa käytettävä liimajalusta liimataan lattiaan ja sen päälle asennetaan metallijalusta ja pesukone tai kone pelkästään.

Kuivausrummun jalustaa ei tarvitse kiinnittää lattiaan. Jalusta säädetään vaakasuoraksi molempiin suuntiin.

Kone nostetaan jalustan päälle ja säädetään koneen säätöjaloilla vaakasuoraksi molempiin suuntiin. Pesukone kiinnitetään neljällä kulmahaarukalla jalustaan. Haarukka painaa säätöjalan jalustaa vasten kun haarukan kiinnityspulttia kiristetään. Kuivausrumpu kiinnitetään jalustaan kahdella kiinnityshaarukalla.

Pesukoneen kuljetustuet poistetaan kun kone on kiinnitetty paikoilleen eikä sitä enää tarvitse siirtää. Katso tarkemmat ohjeet tukien poistamisesta koneen käyttöohjeesta.

 

 

SÄHKÖLIITÄNTÄ

Joka koneelle asennetaan oma turvakytkin. Turvakytkin tulee asentaa helposti päästävään kohtaan,   asennuskorkeus n. 1600 mm. Käytännöllisintä on sijoittaa turvakytkimet koneen sivulle, useamman koneen kyseessä ollessa omaksi ryhmäkseen. Mikäli koneen liitäntäkaapeli ei yletä turvakytkimellle viedään turvakytkimeltä kaapeli koneen taakse seinälle asennettavaan jakorasiaan. 

Ennen sähköliitännän tekemistä tarkista koneen tyyppikilvestä että koneen virtalaji ja sulakekoko vastaavat sähkösyötön arvoja. Joka koneella on oltava omat sulakkeet.

 

 

VESILIITÄNTÄ

Pesukone

Pesukoneessa on kylmä- ja lämminvesiliitäntä. Vesisyöttöjen suositeltava koko on DN20, vähimmäiskoko on DN15.  Joka koneen vesisyöttöön asennetaan käsikäyttöiset sulkuventtiilit, mieluiten palloventtiili mallia. Asennuskorkeus n. 1500 mm. Venttiilien tulee sijaita paikassa, johon käyttäjällä on esteetön pääsy. Mikäli venttiilit sijaitsevat yli 1000 mm sivussa koneesta asennetaan koneen takana olevalle seinälle  ¾” ulkokierteellä olevat liittimet pesukoneiden liitäntäletkuja varten.

Kuivausrumpu

Kuivausrummuissa T9 HP, T11 HP, T13 HP ja T16 HP on automaattinen puhdistusjärjestelmä, joka tarvitsee kylmävesiliitännän. Vesisyötön vaatimukset ovat samat kuin pesukoneessa.

 

 

VIEMÄRILIITÄNTÄ

Pesukone

Pesukone poistaa veden painovoimaisesti ja poistovesi johdetaan koneen lähellä olevaan lattiakaivoon. Lattiakaivo sijoitetaan pesukoneen takatilan sivulle. Vedenkeräysallasta käytettäessä vältytään kaivon tulvimiselta. Allas valitaan pesukoneiden koon ja lukumäärän mukaan. Vedenkeräysallas asennetaan lattialle pesukoneen taakse tai viereen. Altaaseen asennetaan halk. 50 mm pvc-putki lattiakaivoon. Allasta käytettäessä pesukone on varustettava metallijalustalla.

 

Pesukoneen täyttömäärä    
Vedenkeräysallas
1 x 6-8 kg VA 40
1 x 10-11 kg VA 60
1 x 14-18 kg VA 80
2 x 6-7 kg VA 60
2 x 8-11 kg VA 80
2 x 14 kg VA 80

Kondensoiva kuivausrumpu tai -kaappi

Kondensoivan kuivausrummun tai -kaapin poistovesi johdetaan lattiakaivoon. Veden määrä on muutama litra tunnissa.

 

HORMILIITÄNTÄ

Kuivausrumpu tai -kaappi

Hormiliitäntäinen kuivausrumpu tai -kaappi vaatii oman erillisen poistokanavan ulos. Kone liitetään kiinteästi kanavaan. Koneessa on oma puhallin ja sen teho vaihtelee mallin mukaan. Kanava mitoitetaan kunkin kytkettävän koneen mukaan. Mitoituksessa pyritään mahdollisimman pieneen vastapaineeseen kanavan pituuden ja mutkien määrän optimoimisella. Vastapaineen ollessa liian suuri voidaan kanava varustaa kanavapuhaltimella. Puhallinta ohjataan koneen toiminnan mukaan.

Kuivauskaappi KK 61 voidaan kytkeä yleisilmanvaihtoon, mikäli ilmanvaihdon teho on yli 45 m3/h.  Liitäntä tehdään ilmanvaihtoventtiiliin kaapin mukana tulevalla liitäntäkappaleella.

KORVAUSILMA

Ilman avulla kondensoivat kuivausrummut tuottavat lämpöä huonetilaan. Jotta huone ei lämpenisi liikaa niin suosittelemme huoneen ilmanvaihdon tehostamista kuivauksen aikana.

Lämpöpumpun avulla toimivat kuivausrummut ja -kaapit tuottavat vähäisen määrän lämpöä huoneeseen, joten ilmanvaihdon tehostaminen ei ole tarpeen.

Hormiliitäntäiset kuivausrummut ja -kaapit ottavat käydessään korvaavaa ilmaa huoneesta saman verran kuin niiden poistoteho on. Tämä pitää huomioida ilmanvaihdon mitoituksessa.

 

 

 

?

Tarvitsetko apua suunnittelussa?

Täytä alla oleva lomake, niin olemme sinuun yhteydesssä
sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Back to top